Villatuin aan het water


Een schitterende nieuwe villa aan de rand van Boornbergum met uitzicht over de landerijen.

Stel je voor, je hebt een schitterende villa aan de rand van Boornbergum. Deze ligt midden tussen de weilanden en aan het water. Dan wil je toch niets liever dan je tuin laten aansluiten op haar omgeving? Dat is precies wat deze bewoners wilden!

 

In het eerste gesprek met de bewoners waren zij ontzettend vol van het landschap rond hun nieuwe huis, dat we erg nieuwsgierig werden. En eenmaal op de bouwplaats begrepen we ze direct. Het ligt dan ook voor de hand dat de tuin aansluit op haar omgeving. Als je in de tuin staat, heb je alleen maar oog voor wat er buiten de tuin gebeurt.

 

Een vlonder loopt vanaf het terras over het gazon tot aan het water. Deze zichtlijn versterkt de band met het landschap. Verderop wordt

het uitzicht vanaf een inpandig terras versterkt door twee grote groepen riet. Deze zijn geplant aan weerskanten van een grote brede trap. Een meer privé gedeelte van de tuin wordt afgescheiden door cortenstalen elementen in combinatie met een beukenhaag. Naast het landschap waren de bewoners ook vol van hun huis. Vanaf het begin zijn ze nauw betrokken geweest bij het ontwerp ervan. We hebben daarom het huis de plek gegeven die het verdiend. Door een brede betonnen biels rond het huis aan te leggen lijkt het alsof het huis op een podium boven de tuin ligt.