Strakke leeftuin


Een huis in een groene villawijk in Drachten, helemaal verscholen tussen de beplanting. Zonde toch?

Dit vond de bewoonster ook! Ze wilde de tuin graag lichter maken en een plek hebben om rustig en vrij te kunnen zitten. Deze hebben we gemaakt in de vorm van een tuinkamer met zitkuil. De kamer wordt aan de ene kant begrensd door een beukenhaag en aan de andere kant door een groen 'gordijn’. Door strategisch geplaatste groenblijvende beplanting wordt ook het zicht op de buren

weggenomen.

 

Het groene 'gordijn', gemaakt van staaldraden en een groenblijvende klimplant, zorgt er ook voor dat ze ongezien de buitensauna kan bereiken.

 

We vragen aan iedere klant welke bloemen en kleuren ze mooi vinden of juist niet. Het antwoord was dit keer verrassend. “Zo min mogelijk bloeiend, veel groen”, was de opdracht. Door veel groenblijvende beplanting, rododendrons, varens en siergrassen toe te passen is het een prachtig plaatje geworden.