Eigentijdse voortuin


Je koopt je eerste huis, je komt van een flat en wil dus extra genieten van een tuin. Maar dan blijkt de achtertuin niet veel zon te hebben...

Dat overkwam deze bewoners in Boornbergum. De voortuin heeft daarentegen wél veel zon. Voor ons dus de mooie uitdaging om in deze voortuin zowel zitgelegenheid te creëren en er een echte entree van te maken.

 

Tegen de woning aan is de meeste zon. Daarom hebben we gekozen om hier een klein terras te maken. Door hagen slim te plaatsen, zitten ze volkomen vrij en uit de wind, maar hebben ook volop zicht op de borders. Een heerlijk plekje!

 

Daarnaast zorgen de gestuukte bloembakken voor een strakke en stoere entree. Dit gevoel wordt versterkt door siergrassen en Amelanchier in de bakken toe te passen.

 

Met name bij een entree vinden wij het belangrijk dat die het hele jaar mooi is. Hier is dat gelukt door veel groenblijvende beplanting te gebruiken. Bijkomend voordeel; deze tuin is bijna onderhoudsvrij !